Drivkraft

Ange ditt sökord

2010/04/14

2 min

Utrikeshandel – nya regler för beskattning av tjänster

Från och med den 1 januari 2010 gäller nya omsättningslandsregler för moms på tjänster. Det innebär i korthet att om köparen är en näringsidkare i ett annat land räknas köparens land som omsättningsland. Då gäller omvänd skattskyldighet, vilket innebär att köparen ska redovisa moms för tjänsten.

Om köparen inte är en näringsidkare, utan till exempel en privatperson, är det säljarens land som är omsättningsland. Det innebär att säljaren ska redovisa moms på försäljningen. Båda nämnda regler utgör huvudregler. Huvudreglerna innehåller vissa undantag.

En annan nyhet för i år är att säljaren ska lämna en periodisk sammanställning till Skatteverket för tjänster som har sålts till näringsidkare i andra EU-länder.

Läs mer på Skatteverkets webbplats.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev