Drivkraft

Ange ditt sökord

2011/03/15

2 min

Rekordstart för börsintroduktioner i världen under 2011

Aktiviteten kring börsintroduktioner runt om i världen har varit rekordhög under årets första två månader. Totalt har 25,3 miljarder tagits in vid 193 introduktioner. Detta enligt Ernst & Youngs Global IPO Trends report 2011.

Flera faktorer ligger bakom denna rekordaktivitet, men framför allt vill investerare utnyttja den snabba utvecklingen på tillväxtmarknaderna. Sektorerna som driver denna aktivitet är främst energi, industri (infrastruktur), metall och gruvor samt tekniksektorn. Privatiseringen av statliga företag och multinationella företags utveckling har också bidragit starkt.

– Det finns ett uppdämt behov av noteringar från förra året som vi nu ser realiseras, men flera osäkerhetsfaktorer som exempelvis situationen i Nordafrika gör framtiden svår att förutsäga, säger Carl-Johan Regell, ansvarig för introduktionsfrågor på Ernst & Young.

Du kan läsa mer om aktuella trender på den globala IPO-marknaden i den åttonde upplagan av Ernst & Youngs Global IPO Trends.

Ladda ner rapporten här.
Beställ ditt exemplar här.

Se fler publikationer.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev