Drivkraft

Ange ditt sökord

2011/06/06

3 min

Världens främsta entreprenör

Olivia Lum, vd för Hyflux, från Singapore blev utnämnd till världens främsta entreprenör när hon tog hem segern i tävlingen World Entrepreneur Of The Year. Sverige, som representerades av Ola Oskarsson från Marin Mätteknik, kom på delad andraplats med övriga tävlande.

Se video från finalen i Monte Carlo på YouTube.

Entreprenörstävlingen World Entrepreneur Of The Year har avgjorts i Monte Carlo. I år vann Olivia Lum, som också blev den första kvinnan att ta hem titeln i tävlingens historia. Olivia Lum grundade Hyflux år 1989 med två anställda och med ett startkapital på 15 000 US dollar. Idag är företaget en världsledande aktör inom vattenåtervinning och vattenavsaltning.

Närmare 50 finalister från världens alla hörn tävlade om titeln. En internationell jury bedömde entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.

Sverige på delad andraplats
Ola Oskarsson, grundare av Marin Mätteknik, var på plats i Monte Carlo som representant för Sverige. Ytterligare en svensk medverkade. För Estland tävlade nämligen norrköpingsbon Peter Hunt, grundare av textilföretaget Wendre. Övriga nordiska finalister var Petter Stordalen, Norge, Jesper Andersen, Danmark, och Olli Muurainen, Finland.

– Jag känner mig stolt över att ha fått representera Sverige och Göteborg bland en sådan otroligt spännande grupp entreprenörer, säger Ola Oskarsson. Det är en energikick att träffa alla dessa fantastiskt djärva företagare.

Fakta om Entrepreneur Of The Year
Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Med utmärkelsen vill Ernst & Young synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap. Entrepreneur Of The Year är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen har sedan starten 1986 fått fotfäste i 135 städer och 50 länder världen över. 

Mer information om Entrepreneur Of The Year finns på www.ey.com/weoy

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev