Drivkraft

Ange ditt sökord

2012/02/08

2 min

Skattekontots plusgiro stängs den 15 maj

Från och med 15 maj kommer det inte att gå att göra inbetalningar till skattekontot via Plusgirot (4890103-7). Inbetalningar kommer enbart att kunna göras via Bankgirot, 5050-1055.

Anledningar till beslutet är flera. Riksgälden har upphandlat ett nytt ramavtal med bankerna. I avtalet finns ett antal betalningstjänster som myndigheterna kan avropa. Tjänsterna rangordnas av Riksgälden och det är meningen att myndigheterna ska följa denna. När det gäller betalningstjänst för skatteinbetalningar, alltså inbetalning till skattekontot, så har bankgiro­inbetalningarna rankats som nummer ett.

– De allra flesta inbetalningarna till skattekonton sker redan i dag går via bankgiro. Och oavsett vilken betalningstjänst man har kan alla betala till ett bankgirokonto, säger Anita Horrdin, verksamhetsutvecklare på Skatteverkets produktionsavdelning i ett pressmeddelande.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev