Börja skriv din sökterm

2012/12/15

3 min

Att tänka på inför årsskiftet

Så här de sista veckorna i december kan det vara mycket värt att se över vilka åtgärder som kan vidtas inför årsskiftet. Både företag och privatpersoner kan göra besparingar genom en god planering.

Nedan presenteras därför ett antal möjliga åtgärder att beakta för både bolag och privatpersoner. Kontakta gärna EY ör att närmare diskutera din årsskiftesplanering!

Bolag

Åtgärder med anledning av att bolagsskatten sänks till 22 procent från och med 1 januari 2013

Fåmansföretag

Privatpersoner

Glöm inte heller att det är sista året att begära omprövning för år 2006 (taxering 2007).

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Nytt år – och nya lagar att känna till

Sänkt bolagsskatt, utökat RUT-avdrag och könsneutrala försäkringar. Det är några av de lagändringar som genomfördes vid årsskiftet. Sammanlagt införs ett 30-tal nya lagar - några av de viktigaste listar vi här.

5 min

Statsbudgeten och nyheter för småföretagare

I regeringens budgetproposition för 2012 ryms inte några stora förändringar för de minsta företagarna. Här följer några av förslagen.

2011/09/23

3 min

Hur mycket får julklappen kosta?

I juletid är det vanligt med både företagsfester och julklappar till medarbetare. Vi tänkte därför påminna dig om vilka skatteregler som gäller för gåvor och julbord.

2015/11/11

3 min