Drivkraft

Ange ditt sökord

Starta företag på två timmar med lagerbolag

Funderar du på att starta ett företag? Vill du driva det som aktiebolag? I så fall går den lättaste vägen till en ny verksamhet via köp av ett lagerbolag. Snabbt, smidigt och enkelt – ditt nya företag kan vara igång inom två timmar.

Genom att köpa ett lagerbolag har du ett bolag med organisationsnummer inom två timmar. Du kan starta din verksamhet direkt och behöver inte vänta på Bolagsverkets handläggning av ett nybildningsärende, något som kan ta allt från en till sex veckor och vara ganska invecklat.

Vad är ett lagerbolag?
Ett lagerbolag är ett färdigregistrerat aktiebolag som aldrig bedrivit verksamhet och så snart köpet är genomfört utfärdas en generalfullmakt. Den kan du som köpare använda omedelbart. Köpet anses vara fullbordat när aktiekapitalet på 50 000 kronor har betalats och avtalet om köpet av lagerbolaget har undertecknats av förvärvaren. Du kan börja göra affärer direkt när detta är avklarat.

Bolagsavdelningen på EY hjälper till med upprättande av samtliga handlingar som måste sändas till Bolagsverket och ser till att de är korrekta från början. Alla på bolagsavdelningen vet precis vad som krävs, de har tidigare arbetat på Bolagsverket.

– Vi kan också hjälpa till med att få bolagets namn och verksamhetsbeskrivning godkända. Om man får avslag på ett namnförslag kan det ofta räcka med något tillägg till namnet eller att man gör en justering av verksamhetsbeskrivningen för att få godkänt. Den typen av rådgivning ingår när man beställer ett lagerbolag av oss, säger Christer Åström på EY:s bolagsavdelning.

Vad kostar det?
Det finns många fördelar med att starta verksamhet via ett lagerbolag, finns det egentligen några nackdelar?

– Nej, det finns inga nackdelar med att köpa ett lagerbolag. Det som skiljer från att nyregistrera ett bolag själv är att det går mycket fortare och är betydligt enklare. För detta betalar man hos oss 7 700 kronor exklusive moms och då ingår Bolagsverkets avgifter. Dessutom ingår fri rådgivning när det gäller bolagets namn och verksamhetsbeskrivning. Så utöver den marginellt högre kostnaden ser jag bara fördelar, säger Christer Åström.

Kontakta Christer Åström för mer information.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev