Drivkraft

Ange ditt sökord

“Stick to your guns and don´t give up”

Barbara Bergström är kvinnan bakom Internationella engelska skolan. 2013 fick hon ta emot Entrepreneur Of The Years kategoripris Årets kvinnliga stjärnskott. En uppmaning från Barabara till andra entreprenörer är att hålla fast vid sina idéer och aldrig ge upp.

När Barbara började arbetade som lärare i Sverige såg hon många förbättringsområden. Med visionen att leda en skola där alla skulle bli sedda och få uppskattning för vad de gjorde startade hon 1993 Internationella Engelska Skolan i Sverige (IES). IES är i dag Sveriges största friskolegrupp på grundskolenivå i Sverige. De driver 23 skolor med över 15 000 elever.

Barbaras drivkraft är framförallt eleverna. Med värderingar som ordning och reda (”tough love”), höga akademiska förväntningar och en stor del av undervisning på engelska strävar hon efter att hjälpa eleverna att uppnå bra resultat och samtidigt växa som människor. Med sina rekryteringsbaser kan IES få tillgång till engagerade lärare från bland annat Kanada, USA och England. Att 65 000 elever står i kö till skolan är ett bevis på att Barbaras koncept fungerar. Affärsplanen för de närmaste åren är att växa med två till tre nya skolor årligen i Sverige och samtidigt ta steg framåt vad gäller internationell etablering.

Ort: Stockholm
Grundades: 1993
Omsättning: 1 300 mkr
Antal anställda: 1 500 st

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev