Drivkraft

Ange ditt sökord

Så tycker 428 entreprenörer i Norden om framtiden

EY gör varje år en undersökning bland entreprenörer som nomineras till vår utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. I årets undersökning deltog entreprenörer i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Så här tyckte de om områden som risk, generationsskifte och internationell expansion.

Entreprenörerna är riskneutrala
Enligt undersökningen anser en majoritet av entreprenörerna att de är riskneutrala. 62 procent har en neutral inställning till risk och den siffran har legat på ungefär samma nivå sedan 2010.

Få planerar att lämna över till familjemedlemmar
Över 60 procent av entreprenörerna har startat sina företag själva eller tillsammans med andra. En av fem har ärvt sitt företag från en familjemedlem. Endast 14 procent av entreprenörerna planerar att lämna över företaget till någon i familjen. Det vanligaste exitalternativet är sälja sitt företag till ett annat företag.

Växa hemma eller utomlands?
Bör ett företag planera en internationell expansion för att bli framgångsrikt? Jämfört med 2010 års undersökning verkar fler entreprenörer fokusera på sin hemmamarknad. 53 procent har ambitionen att bli framgångsrika inom sitt närområde. 42 procent av entreprenörerna vill växa utomlands.

Medarbetare är en framgångsfaktor
Majoriteten av entreprenörerna anser att rätt medarbetare är den viktigaste förutsättningen för framgång. Därefter följer innovation och goda relationer med kunder. Endast 29 procent ser internationalisering som en framgångsfaktor.

Undersökningen bygger på intervjuer med 163 svenska, 157 danska, 55 finska och 53 norska entreprenörer. Läs hela undersökningen.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev