Drivkraft

Ange ditt sökord

Ökad tillgänglighet med webbredovisning

Fler och fler företagare går över från traditionell till webbaserad redovisning. Fördelarna är många, enligt Malin Mäntyranta, auktoriserad redovisningskonsult och ansvarig för webbredovisningstjänsten EY Online.

Skillnaden mot traditionell redovisning är att webbredovisningen finns tillgänglig överallt och närsomhelst, bara det finns en internetuppkoppling, säger Malin Mäntyranta. Det innebär bland annat att redovisningskonsulten och kunden kan jobba samtidigt i systemet. En kund som kanske får problem med en faktura kan ringa sin redovisningskonsult direkt och få hjälp att ändra eller kreditera den.

Enklare fakturahantering
Andra fördelar med webbredovisning är att leverantörsfakturor kommer direkt in i systemet. Det ökar spårbarheten, eftersom fakturorna samlas per leverantör och enkelt kan sökas fram. Detta är något som uppskattas av såväl kunder som revisorer.  Det blir lättare för alla när man slipper ha fakturor i pärmar på kontoret. Revisorn kan i stället gå in i huvudboken och sedan klicka sig fram steg för steg ända ned till en enskild faktura.

Kunderna kan också dra ut egna rapporter ur systemet när som helst, de behöver inte hämta dem på kontoret eller vänta på pappersposten.

Minskar sårbarheten
Webbredovisning passar särskilt bra för de som reser mycket i tjänsten eller jobbar borta. De kan sköta sin redovisning från hotellrummet eller hemifrån på helger eller kvällar. För ensamföretagare innebär webbredovisning att man inte behöver ordna med någon som kollar posten eller hoppar in och sköter redovisningen när man har semester. Man kan godkänna fakturor från hotellrummet medan familjen sover.

Att använda webbredovisning minskar sårbarheten hos småföretag som kanske bara har en person som jobbar med redovisning. Om den personen är borta kan en redovisningskonsult med kort varsel gå in och sköta ekonomin tillfälligt. Det är en stor trygghet för många.

För mer information om EY Online kontakta ditt närmaste lokalkontor.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev