Drivkraft

Ange ditt sökord

Entreprenörskap ger energi

Centiro Solutions började med en person i Borås. Nu är de drygt hundra medarbetare med lösningar som används i 65 länder. I slutet av januari vann företagets vd, Niklas Hedin, EY Entrepreneur Of The Years kategorpris Bästa internationella tillväxt.

Niklas Hedin växte upp i en entreprenörsfamilj. Själv drömde han om att bli trafikpilot, men när arbetsmarknaden var kärv började han i stället arbeta i sin brors företag.

– Från min uppväxt var jag van vid att man skulle utforska sina idéer så när jag identifierade vissa logistiska problem så bestämde jag mig för att försöka hitta lösningar på dem, säger Niklas Hedin, vd på Centiro Solutions.

Unik programvara
Niklas Hedin hade funnit att det mesta runt området distribution och logistik kretsade kring att tillgodose transportörens önskemål och inte de behov som kunden hade.

– Det fanns en lucka på marknaden och jag hade en unik produkt, en programvara, som kunde fylla det.

Synsättet på logistikprocesser var nytt och programvaran gav kunderna en helt ny överblick över sina transportflöden. 1998 startade Centiro Solutions och verksamheten började växa omgående. Det fortsätter den att göra, nu med ett internationellt fokus.

– Redan under våra första år bestämde vi att vi ville se hur långt vi kan ta den här idén och därför fortsätter vi att expandera globalt.

Stark drivkraft förenar entreprenörer
Niklas Hedin menar att en viktig egenskap hos entreprenörer är benägenheten att fortsätta utforska nya möjligheter och våga ta risker.

– Om jag får en ny idé, frågar tio personer vad de tror om den och får fyra nej, då vet jag att jag är på rätt väg. Skämt åsido så tror jag att förhållningssättet till risk är något som förenar entreprenörer. Det måste också finnas en drivkraft att få saker gjorda. Många människor har idéer men det gäller att genomföra dem också och inte ge upp när det blir svårt.

På Centiro Solutions finns det inte bara entreprenörer utan även intraprenörer, personer som vill – och får möjlighet – att utforska sina idéer inom företaget.

– Jag brinner för att skapa en bra arbetsplats och bygga en kreativ miljö där vi kan ta tillvara på människors drivkraft och energi.

Vann priset Bästa internationell tillväxt
I slutet av januari utsågs Centiro Solutions till företaget med Bästa internationella tillväxt i svenska EY Entrepreneur Of The Year. Priset delades ut av Mats Torstendahl, vice vd på SEB, i Stockholms Stadshus.

– Det var en spektakulär tillställning och initiativet att lyfta fram entreprenörer är väldigt fint. Jag var glad att vara där och vara nominerad i en grupp framgångsrika företag. Det var alldeles tyst i Blå hallen och när tredje meningen av motiveringen lästs upp förstod jag att det var vi som hade vunnit. Det var en helt magisk känsla att gå upp på scen och ta emot priset. Det betyder mycket för både anställda och kunder att vi får den här utmärkelsen.

Universums topp 15-lista hägrar
Centiros produkter används av företag i drygt 65 länder. Målet är att företaget ska omsätta 150 miljoner kronor vid utgången av 2016 och finnas på Universums topp 15-lista över de mest eftertraktade arbetsplatserna. Niklas Hedin har fått förfrågningar om att sälja bolaget, men det är inte aktuellt.

– Det bästa med att vara entreprenör är att vakna upp och inte veta vad dagen för med sig eller vad som finns runt hörnet. Jag vill fortsätta vara med och utforska det och känna energin som det ger, varje dag.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev