Drivkraft

Ange ditt sökord

2016/02/12

3 min

Fabian Bengtsson är Sveriges främsta entreprenör

Fabian Bengtsson från Netonnet Group AB i Göteborg utsågs till Sveriges främsta entreprenör vid den nationella EY Entrepreneur Of The Year-finalen i slutet av januari. Fabian Bengtsson kommer att representera Sverige vid världsfinalen i Monte Carlo senare i vår.

Fabian Bengtsson började sin bana i familjeföretaget SIBA redan som 13-åring. När han 2001 tog över vd-posten blev han tredje generationen att leda detaljhandelsföretaget. År 2005 påbörjade han förvandlingsresan som tagit företaget från att vara en traditionell butikskedja till att bli en modern ”omnikanalkedja” med sömlös integration mellan e-handel och butikshandel. Målet är att fortsätta denna transformation med fokus på digitalisering och integration av alla försäljningskanaler. Under 2015 slogs SIBA ihop med Netonnet och bildade Netonnet Group AB.

Fler vinnare under kvällen
Under finalen i Stockholms stadshus möttes regionala vinnare från sex regioner. Utöver huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year”, som alltså vanns av Fabian Bengtsson, utsågs även vinnare av tre kategoripriser. ”Årets kvinnliga stjärnskott” tilldelades Linda Sätterström från Elodie Details AB i Stockholm. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Filip Tysander från Daniel Wellington AB i Uppsala och Tom Ericsson från Educatius Group i Alingsås fick huvudsponsorn SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Oberoende jury med profiler från näringslivet
Vinnarna utsågs av en extern, oberoende jury. Juryns ordförande var Peter Bronsman, vd och grundare av Kopparbergs Bryggeri och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2012. I juryn satt också:

 • Bo Lundquist, investerare, Anders Walls stiftelser
 • Katarina Martinson, Fidelio Capital, L E Lundbergföretagen AB, Indutrade
 • Pär Nuder, Tredje AP-fonden, Albright Stonebridge Group
 • Richard Båge, Mediaplanet
 • Johan Andersson, Mellby Gård
 • Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande i Svenska Riskkapitalföreningen, styrelseproffs
 • Jan Dinkelspiel, entreprenör
 • Günther Mårder, vd, Företagarna
 • Victor Jacobsson, Klarna AB, vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2014.

20-årsjubileum uppmärksammades med hedersutmärkelse
I år delades ”Family Business Award of Excellence” ut för att uppmärksamma tävlingens svenska 20-årsjubileum. Hedersutmärkelsen, som syftar till hylla ett familjeföretags särskilda insatser inom näringslivet de senaste 20 åren, gick till Kirsten, Finn och Jörn Rausing från Tetra Laval Group. Finn Rausing tog emot utmärkelsen inför de drygt 700 gästerna på finalen.

Läs mer om EY Entrepreneur of The Year.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

  Kontakt

  Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

   Nyhetsbrev