Börja skriv din sökterm

2016/02/12

3 min

Fabian Bengtsson är Sveriges främsta entreprenör

Fabian Bengtsson från Netonnet Group AB i Göteborg utsågs till Sveriges främsta entreprenör vid den nationella EY Entrepreneur Of The Year-finalen i slutet av januari. Fabian Bengtsson kommer att representera Sverige vid världsfinalen i Monte Carlo senare i vår.

Fabian Bengtsson började sin bana i familjeföretaget SIBA redan som 13-åring. När han 2001 tog över vd-posten blev han tredje generationen att leda detaljhandelsföretaget. År 2005 påbörjade han förvandlingsresan som tagit företaget från att vara en traditionell butikskedja till att bli en modern ”omnikanalkedja” med sömlös integration mellan e-handel och butikshandel. Målet är att fortsätta denna transformation med fokus på digitalisering och integration av alla försäljningskanaler. Under 2015 slogs SIBA ihop med Netonnet och bildade Netonnet Group AB.

Fler vinnare under kvällen
Under finalen i Stockholms stadshus möttes regionala vinnare från sex regioner. Utöver huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year”, som alltså vanns av Fabian Bengtsson, utsågs även vinnare av tre kategoripriser. ”Årets kvinnliga stjärnskott” tilldelades Linda Sätterström från Elodie Details AB i Stockholm. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Filip Tysander från Daniel Wellington AB i Uppsala och Tom Ericsson från Educatius Group i Alingsås fick huvudsponsorn SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Oberoende jury med profiler från näringslivet
Vinnarna utsågs av en extern, oberoende jury. Juryns ordförande var Peter Bronsman, vd och grundare av Kopparbergs Bryggeri och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2012. I juryn satt också:

20-årsjubileum uppmärksammades med hedersutmärkelse
I år delades ”Family Business Award of Excellence” ut för att uppmärksamma tävlingens svenska 20-årsjubileum. Hedersutmärkelsen, som syftar till hylla ett familjeföretags särskilda insatser inom näringslivet de senaste 20 åren, gick till Kirsten, Finn och Jörn Rausing från Tetra Laval Group. Finn Rausing tog emot utmärkelsen inför de drygt 700 gästerna på finalen.

Läs mer om EY Entrepreneur of The Year.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Här är entreprenörernas bästa tips

Varje år uppmärksammar EY entreprenörer genom utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year. Vinnarna kommer från olika branscher, men förenas av ett brinnande engagemang för sina företag. Här delar några tidigare vinnare med sig av sina bästa tips.

Johan Löf är Sveriges främsta entreprenör

Johan Löf från RaySearch Laboratories AB i Stockholm utsågs till Sveriges främsta entreprenör när den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln i Stockholms stadshus.

Här är årets finalister till EY Entrepreneur Of The Year

Under hösten har 60 entreprenörer tävlat om att bli sin regions främsta entreprenör. Jurygrupper runt om i Sverige har haft ett tufft arbete med att utse vinnare. Nu är alla regionfinaler avklarade och 24 finalister kommer att mötas i en nationell final.