Börja skriv din sökterm

Fabian Bengtsson representerar Sverige i Monte Carlo

Till Monte Carlo reser de som vill besöka ett av världens mest kända casinon eller se världens snabbaste fomel 1-bilar. Till Monte Carlo reser också världens främsta entreprenörer för att göra upp om titeln World Entrepreneur Of The Year. Sverige representeras av Fabian Bengtsson.

Den 11 juni avgörs det vem som tar hem titeln World Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna finns inte bara entreprenörer från världens största industrinationer, utan även utvecklingsmarknader som Kina och Indien. Nationella vinnare från drygt 60 länder deltar i den internationella finalen.

Fabian Bengtsson började sin bana i familjeföretaget Siba redan som 13-åring. När han 2001 tog över vd-posten blev han tredje generationen att leda detaljhandelsföretaget. År 2005 påbörjade han förvandlingsresan som tagit företaget från att vara en traditionell butikskedja till att bli en modern ”omnikanalkedja” med sömlös integration mellan e-handel och butikshandel. Målsättningen är att fortsätta denna transformation med fokus på digitalisering och integration av alla försäljningskanaler. Under 2015 slogs Siba ihop med Netonnet och bildade Netonnet Group AB.

Läs mer.

 

 

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Höjdpunkter från Entrepreneur Of The Year-finalen

I slutet av januari utsågs Klarnas grundare till Sveriges främsta entreprenörer i den nationella Entrepreneur Of The Year-finalen. I den här korta filmen kan du se höjdpunkterna från finalen i Stockholms stadshus.

Annie Lööf om entreprenörer, företagande och ledarskap

Centerns partiledare Annie Lööf besökte EY Entrepreneur Of The Year Forum och samtalade med Isabella Löwengrip om entreprenörskap, Sveriges innovationskraft och ledarskap både i med- och motgång. Se ett filmklipp med samtalet.

2 min

Världens främsta entreprenör

Olivia Lum, vd för Hyflux, från Singapore blev utnämnd till världens främsta entreprenör när hon tog hem segern i tävlingen World Entrepreneur Of The Year. Sverige, som representerades av Ola Oskarsson från Marin Mätteknik, kom på delad andraplats med övriga tävlande.

3 min