Drivkraft

Ange ditt sökord

2016/10/05

2 min

Fem saker att tänka på inför konferensen eller kickoffen

Planerar du eller ditt företag att förlägga en studie- eller konferensresa till annan ort än ordinarie arbetsort? Då finns det vissa saker som du bör tänka på.

För att ett event eller en konferens ska vara skattemässigt avdragsgill och dina anställda slippa förmånsbeskattning måste vissa krav vara uppfyllda.

 1. Resan ska vara en studie- eller konferensresa. Resan ska dessutom vara till nytta för företagets verksamhet.
 2. Inslaget av nöjet under resan ska vara begränsat. Viss rekreation får naturligtvis förekomma, men om inslaget är alltför stort kan resan bli helt eller delvis skattepliktig.
 3. En tumregel från Skatteverket är att studie- eller konferenstiden bör uppgå till minst 6 timmar per dag.
 4. Se till att ha ett uppdaterat program för resan som visar resans utbildningssyfte. Av programmet ska framgå hur varje enskild konferensdag ser ut.
 5. Spara all dokumentation runt kickoffen/konferensen.

För mer information kontakta ditt närmaste EY-kontor.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

  Kontakt

  Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

   Nyhetsbrev