Börja skriv din sökterm

Johan Löf är Sveriges främsta entreprenör

Johan Löf från RaySearch Laboratories AB i Stockholm utsågs till Sveriges främsta entreprenör när den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln i Stockholms stadshus.

Johan Löf startade strålbehandlingsföretaget RaySearch Laboratories AB år 2000. Det skedde i samband med att han lämnade arbetet som fysiker på Kungliga tekniska högskolan för att ägna sig åt forskning på avdelningen för medicinsk strålningsfysik vid Karolinska Institutet.

Bolagets teknik RayStation gör det möjligt att analysera en tumör och omkringliggande frisk vävnad för att räkna ut hur en optimal strålbehandling ska se ut för den enskilda cancerpatienten. Bolaget har i dag 190 anställda och omsätter 398 miljoner kronor. I juni får Johan Löf möjligheten att representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo då världens främsta entreprenör ska koras.

Under kvällen prisades även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt. Läs mer.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Höjdpunkter från Entrepreneur Of The Year-finalen

I slutet av januari utsågs Klarnas grundare till Sveriges främsta entreprenörer i den nationella Entrepreneur Of The Year-finalen. I den här korta filmen kan du se höjdpunkterna från finalen i Stockholms stadshus.

Ett livsverk byggt av kort

Erik Arpi har varit entreprenör och egen företagare i hela sitt liv. I början av året blev han utsedd till Sveriges främsta entreprenör i Stockholm stadshus, efter att ha vunnit den regionala finalen i Västerås.

Entreprenörernas 5 bästa tips

En del entreprenörer bygger snabbt upp framgångsrika verksamheter. Andra arbetar länge innan de når framgång. Varje år uppmärksammar vi entreprenörer genom att dela ut utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year. Här delar några tidigare vinnare med sig av sina bästa tips.