Drivkraft

Ange ditt sökord

2017/06/05

2 min

Johan Löf från RaySearch kan utses till världens främsta entreprenör

Den 10 juni får vi veta vem som vinner EY World Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Sveriges finalist heter Johan Löf, vd för och grundare av strålbehandlingsföretaget RaySearch Laboratories AB. Han kan belönas för mjukvaran RayStation som förbättrar cancerbehandlingen för miljontals patienter.

En oberoende jury under ledning av Katarina Martinson utsåg i februari Johan Löf till Sveriges finalist i den internationella finalen. Juryn lyfte bland annat fram att Johan Löf har skapat ett företag som gör nytta för både individ och samhälle.

När Johan Löf var 16 år dog hans mamma i lungcancer, vilket haft stor inverkan på hans yrkesval. Efter att Johan doktorerat inom medicinsk strålningsfysik på Karolinska Institutet startade han RaySearch Laboratories AB år 2000 och bolaget börsnoterades 2003.

RaySearchs dosplaneringssystem RayStation gör det möjligt att analysera en tumör och omkringliggande frisk vävnad och sedan räkna ut hur en optimal strålbehandling ska utformas för den enskilda cancerpatienten. Bolaget har 220 anställda och av dessa arbetar 120 med forskning och utveckling. RayStation används i dag av över 400 cancerkliniker i världen.

Läs mer här.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev