Drivkraft

Ange ditt sökord

2017/06/13

2 min

7 tips för en avslappnad semester

Semestern närmar sig med stormsteg och för många som äger och driver ett företag kan det vara svårt att släppa alla måsten. Men en skön semester är ofta precis vad du behöver för att orka ta dig an hösten med full kraft och energi. Här är några tips till dig som snart ska ha semester.

Planera – om du driver ett företag och som har en aktiv verksamhet även under sommaren, se till att planera semesterveckorna för dina anställda så att arbetet flyter på.

Delegera – det är väldigt viktig att ha någon eller några personer som du litar på lite extra och som kan ta hand om bolaget på ett tillförlitligt sätt. Se till att du tydligt definierar vem eller vilka som ansvarar för vad, och vem eller vilka man vänder sig till vid frågor.

Löneutbetalningar – ha någon eller några som kan attestera utbetalningarna så slipper du avbryta semestern för detta.

Bankbehörigheter – se över vem eller vilka personer som har rätt att genomföra utbetalningar när du är på semester.

Moms, källskatt och arbetsgivardeklarationer – se över rutinen och vem eller vilka som sköter deklarationerna under din semester. Detta är viktigt om du inte vill betala ränta eller förseningsavgift till följd av för sent inbetalda skatter och avgifter.

Bibehåll likviditeten – se till att någon person på företaget bevakar kundreskontran så att fakturorna blir betalda och ni bibehåller er likviditet.

Se upp för bluffakturor som ökar i antal under sommaren.

Behöver du hjälp eller avlastning under semestern? Läs mer här

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev