Drivkraft

Ange ditt sökord

2017/10/02

2 min

Du har väl inte missat Pod for parity med Günther Mårder?

Vi fostrar pojkar till att ta risker, medan flickor dämpas och hålls tillbaka. Det säger Günther Mårder, vd för Företagarna, när han pratar om jämställdhet i EY:s Pod for parity. Under uppväxten drömde han om att bli en professionell korist, men i stället blev han en ovanligt ung vd när han tillträdde posten hos Aktiespararna som 26-åring.

Günther Mårder menar att effekterna av den ojämlika uppfostran finns kvar i hela livet, och gör att män oftare startar företag, får mer välbetalda jobb och oftare än kvinnor väljer att spara i aktier. Det i sin tur ökar de ekonomiska skillnaderna mellan män och kvinnor ytterligare.

Samhället har en stor påverkan på barnen, men Günther Mårder försöker kompensera genom att pusha sin dotter och ofta berätta för henne att hon är snabb, stark och tuff.

Lyssna på podden med Günther Mårder här.

Om Pod for parity
I Pod for parity pratar EY om jämställdhet med gäster från näringslivet, den offentliga sektorn och akademin. De delar med sig av kunskap och personliga erfarenheter från arbetsplatser och samhället i stort. Vi diskuterar också vad en ökad jämställdhet skulle innebära – och varför vi inte nått längre än vi gjort i dag. 

EY arbetar för att uppnå en ökad jämställdhet på ledande positioner, bland annat genom att identifiera och stötta talanger i ett tidigt skede samt erbjuda tydliga karriärplaner och sponsorprogram. Vi ser en förbättring från år till år men det går för långsamt. Pod for parity är ett sätt för oss att sätta ytterligare strålkastarljus på frågan, lyfta förebilder och skapa diskussion.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev