Börja skriv din sökterm

2017/11/09

5 min

Lagerbolag – för vem och varför?

Innan nyår startas många nya aktiebolag. Du kan välja mellan att starta ett nytt aktiebolag på egen hand eller köpa ett färdigt lagerbolag. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Vid årsskiftet brukar antalet nystartade aktiebolag och köpta lagerbolag öka. Många passar till exempel på att byta företagsform eller skaffa sig en gynnsammare skatteposition. Men det finns även andra tillfällen då ett nytt aktiebolag kan behövas. Ibland behövs ett bolag, snabbt och utan dröjsmål, för att förvalta en unik affärsmöjlighet som dykt upp.

Att beställa ett lagerbolag är enkelt och går snabbt. Lagerbolaget är redan registrerat och du slipper fylla i checklistor och formulär − allt du behöver är 50 000 kronor till aktiekapitalet och du får organisationsnumret samma dag. Samma aktiekapital krävs om du startar ett aktiebolag på egen hand, men då får du räkna med en handläggningstid på några veckor. Du behöver även själv skicka in korrekta uppgifter till Bolagsverket.

Om du startar ett aktiebolag sparar du några tusenlappar jämfört med om du köper ett lagerbolag. Den summa du sparar ska sättas i relation till det arbete du måste lägga ned på att starta ett aktiebolag på egen hand.

Oavsett om du väljer att starta ett aktiebolag eller köpa ett lagerbolag, så får du inte bedriva verksamhet i bolaget eller ingå avtal för företagets räkning innan bolaget är registrerat eller innan lagerbolaget har övergått i din ägo.

Fördelar med lagerbolag

Nackdelar med lagerbolag

Fördelar med att starta nytt aktiebolag på egen hand

Nackdelar med att starta nytt aktiebolag på egen hand

För mer information kontakta Christer Åström

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Slopat avdrag för representationsmåltider

Vid årsskiftet förändrades skattereglerna för representationsmåltider. På inkomstskattesidan skärptes reglerna, samtidigt som företagen fick ökad rätt till momsavdrag.

2017/01/18

2 min

Välj rätt momsmetod – del 1

Valet av momsredovisning hänger ihop med vilken bokföringsmetod du använder. Med brytdagar kan du hantera fakturor som trillar in efter räkenskapsårets slut.

2014/08/25

2 min

Välj rätt momsmetod – del 2

När och hur ska man redovisa ingående och utgående moms? Företag med årsomsättning under tre miljoner kronor kan välja om de vill använda faktureringsmetoden eller bokslutsmetoden.

2014/09/04

4 min