Börja skriv din sökterm

2018/02/21

3 min

Följ vår podd om jämställdhet

I Pod for parity pratar vi om jämställdhet med gäster från näringslivet, den offentliga sektorn och akademin. De delar med sig av kunskap och personliga erfarenheter från arbetsplatser och samhället i stort. Vi diskuterar också vad en ökad jämställdhet skulle innebära – och varför vi inte nått längre än vi gjort i dag.

I våra senaste poddavsnitt medverkar Karin Bodin, vd på Polarbrödsgruppen, Jan Eliasson, diplomat, politiker och f.d. vice generalsekreterare i FN samt entreprenörerna Hannah Widell och Ola Lauritzson. Du kan lyssna på avsnitten här eller följa podden på Itunes.

Vd för ett av Sveriges största brödföretag
”Och när har du tänkt att ta ut din pappaledighet?” är en typisk fråga som Karin Bodin, vd på Polarbrödsgruppen, brukar ställa till sina manliga anställda när hon får reda på att de ska bli föräldrar. Ett ovanligt drag kanske, men något som ligger i linje med hennes ledarskapsfilosofi – att familjeliv och arbetsliv ska gå att kombinera. Karin är, tillsammans med sin syster, huvudägare i ett av Sveriges största brödföretag, och företaget har uppmärksammats både för sitt innovativa hållbarhetsarbete och sitt jämställdhetsarbete.

Vad utmärker en god medlare?
Diplomaten, politikern och f.d. vice generalsekreteraren för FN, Jan Eliasson, har alltid haft ett brinnande intresse för att skapa fred. Denna podd bjuder på ett samtal om bland annat rollen som FN:s vice generalsekreterare och FN:s betydelse, liksom om lärdomar från hans roll som medlare i olika konflikter i världen. Jan räknar upp kompetenser för en god medlare: hur man hanterar ”ordet”, att välja rätt tidpunkt, kulturförståelse som respekt för andras bakgrund, och personliga relationers betydelse.

Entreprenörer om entreprenörskap
Varför är det svårare för kvinnor som är entreprenörer att få riskkapital och varför är det viktigt för entreprenörer särskilt att tänka på sin pension? Hur blir man ”hållbar” som entreprenör? Det är några teman som dyker upp i denna podd med entreprenörerna Hanna Widell och Ola Lauritzson. Hannah driver bolagen Perfect Day och Daisy Grace. Ola är hälsoentreprenör och fackboksförfattare.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Du har väl inte missat Pod for parity med Günther Mårder?

Vi fostrar pojkar till att ta risker, medan flickor dämpas och hålls tillbaka. Det säger Günther Mårder, vd för Företagarna, när han pratar om jämställdhet i EY:s Pod for parity. Under uppväxten drömde han om att bli en professionell korist, men i stället blev han en ovanligt ung vd när han tillträdde posten hos Aktiespararna som 26-åring.

2017/10/02

2 min

Pod for parity med Sonat Burman-Olsson

Alla som vill göra karriär bör ställa sig frågan om de har rätt chef: är det här en person som är trygg och som låter mig kliva fram? Det säger Sonat Burman-Olsson, koncernchef och vd för Coop, och en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor i EY:s Pod for parity.

2017/08/10

2 min

Kommer robotarna ta över våra liv?

Med den frågan inleds senaste avsnittet av EY:s Pod for parity. I detta avsnitt medverkar robotforskaren Danica Kragic Jensfelt, professor i datalogi på Kungliga tekniska högskolan och en av de ledande personerna i Sverige inom robotforskning.

2018/03/15

2 min