Drivkraft

Ange ditt sökord

2018/03/15

2 min

Kommer robotarna ta över våra liv?

Med den frågan inleds senaste avsnittet av EY:s Pod for parity. I detta avsnitt medverkar robotforskaren Danica Kragic Jensfelt, professor i datalogi på Kungliga tekniska högskolan och en av de ledande personerna i Sverige inom robotforskning.

Det blir ett samtal om robotars betydelse, vikten av mångfald bland forskarna som utvecklar robotar och robotars utseende. Men även om jämställdhet inom akademin och hur får vi fler kvinnor att intressera sig för teknik och tekniska utbildningar.

Samtalet handlar också om mode. Danica kombinerar programmeringen av robotar med ett intresse för att sy kläder. För Danica är mode ett sätt att uttrycka sig och gör henne starkare. Under sin akademiska karriär på KTH har hon anpassat sin klädsel. Nu är hon professor och känner sig fri, nu vågar hon vara annorlunda och göra skillnad.

Pod for parity med Danica lanserades på den internationella kvinnodagen, vilket är en viktig dag för henne. Hon är uppvuxen i före detta Jugoslaven och där är den 8 mars en stor dag, en dag då alla kvinnor uppmärksammas. Men hon hoppas att den internationella kvinnodagen inte kommer behövas i framtiden. Hon tycker det är bra att man uppmärksammas på olika sätt, både män och kvinnor. Om vi är jämställda i framtiden behövs inte internationella kvinnodagen, för i ett jämställt samhälle finns inget att uppmärksamma.

Lyssna på podden här.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev