Börja skriv din sökterm

2018/03/22

3 min

Hur hanterar du bluffakturor?

Ju mer digitaliserade vi blir, desto mer ökar risken för att vi ska bli lurade. Vissa företagare får dagligen bluffakturor, bluffmejl eller bluffsamtal. Vad gör du med en felaktig faktura? Hur hanterar du misstänkta bluffsamtal?

Antalet anmälda nätbedrägerier ökar kraftigt. Tusentals drabbas och enligt Svensk Handel omsätter bluffakturebranschen varje år 1,2 miljarder kronor. Här är några nyttiga och viktiga tips.

 

Källor
Kronofogden

Svensk Handel

Företagarna

Bloggen om fakturering

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Budgetpropositionen 2018: skatteförslag

Regeringen har presenterat budgetpropositionen för 2018, vilken följer de skatteförslag som regeringen redogjort för tidigare. Här återger vi de viktigaste förslagen. För några av de aviserade förändringarna kommer regeringen att återkomma med förslag på nya regler.

2017/09/21

6 min

Kommer robotarna ta över våra liv?

Med den frågan inleds senaste avsnittet av EY:s Pod for parity. I detta avsnitt medverkar robotforskaren Danica Kragic Jensfelt, professor i datalogi på Kungliga tekniska högskolan och en av de ledande personerna i Sverige inom robotforskning.

2018/03/15

2 min

E-faktura blir lagkrav i offentlig sektor

I våras skrev vi om ett lagförslag som gäller elektroniska fakturor inom offentlig sektor. I juni klubbades lagförslaget igenom. Det innebär att nya regler gäller från och med den 1 april 2019. Vad innebär lagen för dig som är leverantör till offentlig sektor?

3 min