Börja skriv din sökterm

2018/03/22

3 min

Hur hanterar du bluffakturor?

Ju mer digitaliserade vi blir, desto mer ökar risken för att vi ska bli lurade. Vissa företagare får dagligen bluffakturor, bluffmejl eller bluffsamtal. Vad gör du med en felaktig faktura? Hur hanterar du misstänkta bluffsamtal?

Antalet anmälda nätbedrägerier ökar kraftigt. Tusentals drabbas och enligt Svensk Handel omsätter bluffakturebranschen varje år 1,2 miljarder kronor. Här är några nyttiga och viktiga tips.

 

Källor
Kronofogden

Svensk Handel

Företagarna

Bloggen om fakturering

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Vad händer i en konkurs?

Om ett företag inte har kunnat betala sina skulder under en längre tid kan företaget försättas i konkurs. För att lindra effekterna för ägare, styrelse, personal och borgenärer är det viktigt att agera snabbt. Det viktigaste är att inte dröja för länge med att överväga alternativet konkurs, så att det finns tillgångar kvar i bolaget för att betala av skulderna.

2017/04/07

4 min

E-faktura blir lagkrav i offentlig sektor

I våras skrev vi om ett lagförslag som gäller elektroniska fakturor inom offentlig sektor. I juni klubbades lagförslaget igenom. Det innebär att nya regler gäller från och med den 1 april 2019. Vad innebär lagen för dig som är leverantör till offentlig sektor?

3 min

Från enskild firma till aktiebolag – viktigt att tänka på vid en ombildning

I en tidigare artikel informerade vi om när det kan vara klokt att omvandla en enskild firma till ett aktiebolag. Denna artikel fokuserar på vilka effekter en ombildning kan få och vilka poster som kan påverkas vid ombildningen.

7 min