Börja skriv din sökterm

Världens främsta entreprenör – snart avgörs det

Den 13–17 juni är det dags att utse världens främsta entreprenör. Claes Mellgren och PO Andersson, AQ Group, representerar Sverige i världsfinalen i Monte Carlo där deltagare från 60 länder gör upp om titeln World Entrepreneur Of The Year.

Världsfinalen i Monte Carlo pågår mellan den 13 och 17 juni. Under några dagar samlas entreprenörer från hela världen för att umgås, utbyta erfarenheter och fira vinnaren av EY World Entrepreneur Of The Year.

Deltagare från Sverige
I år representeras Sverige av Västeråsduon Claes Mellgren och PO Andersson. Deras företag AQ Group är noterat på Nasdaq-börsen och omsätter 4 miljarder kronor. Sedan starten har 40 anställda blivit 5 100 och AQ Group finns i dag i 12 länder. AQ Group är underleverantör till olika industrier och förser dem med komponenter som elskåp och kablage. Produkterna kan exempelvis finnas i kärnkraftverk, flygplan, förpackningsmaskiner och mobiler.

Tema: konvergens
Temat för årets världsfinal är hur världen förändras när gränserna mellan olika branscher suddas ut och företag glider in på nya områden. Väl på plats kan finalisterna ta del av seminarier där de får möjlighet att utforska hur branschglidningar påverkar konsumenter, städer och hälsovård samt vad detta innebär för deras egna verksamheter. På programmet står också föreläsningar med inbjudna talare, bland annat Peggy Johnson, vice vd, Business Development, Microsoft och Jeremy Gutsche, vd, Trendhunter.com. Världsfinalen avslutas med tillkännagivandet av vem som vunnit EY Entrepreneur Of The Year 2018. Fullständigt program hittar du på ey.com/weoy.

Följ vad som händer under världsfinalen via ey.com/weoy eller @EY_EOY #WEOY

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Begränsa inte dig själv!

Polletten föll ner när Elisabeth Brevenson läste en managementbok. Jag har en bra idé, tänkte hon, men inte tillräckligt med startkapital. En sådan sak ska inte begränsa mig. Det gjorde den inte heller – under en femårsperiod har hennes företag Beepsend vuxit med drygt 12 000 procent.

Leksakstillverkare från Australien är världens främsta entreprenör

Den 11 juni utsågs Manny Stul, styrelseordförande och en av koncerncheferna för leksaksföretaget Moose Enterprise, till EY World Entrepreneur Of The Year 2016. Manny Stul tog hem titeln i konkurrens med de 55 entreprenörer från 50 länder som tävlade om årets utmärkelse.

Nominera till utmärkelsen för Sveriges entreprenörer

Nu startar EY Entrepreneur Of The Year 2016. Vi behöver din hjälp för att hitta Sveriges främsta entreprenörer. Nominera kandidater senast 31 augusti