Börja skriv din sökterm

Världens främsta entreprenör – snart avgörs det

Den 13–17 juni är det dags att utse världens främsta entreprenör. Claes Mellgren och PO Andersson, AQ Group, representerar Sverige i världsfinalen i Monte Carlo där deltagare från 60 länder gör upp om titeln World Entrepreneur Of The Year.

Världsfinalen i Monte Carlo pågår mellan den 13 och 17 juni. Under några dagar samlas entreprenörer från hela världen för att umgås, utbyta erfarenheter och fira vinnaren av EY World Entrepreneur Of The Year.

Deltagare från Sverige
I år representeras Sverige av Västeråsduon Claes Mellgren och PO Andersson. Deras företag AQ Group är noterat på Nasdaq-börsen och omsätter 4 miljarder kronor. Sedan starten har 40 anställda blivit 5 100 och AQ Group finns i dag i 12 länder. AQ Group är underleverantör till olika industrier och förser dem med komponenter som elskåp och kablage. Produkterna kan exempelvis finnas i kärnkraftverk, flygplan, förpackningsmaskiner och mobiler.

Tema: konvergens
Temat för årets världsfinal är hur världen förändras när gränserna mellan olika branscher suddas ut och företag glider in på nya områden. Väl på plats kan finalisterna ta del av seminarier där de får möjlighet att utforska hur branschglidningar påverkar konsumenter, städer och hälsovård samt vad detta innebär för deras egna verksamheter. På programmet står också föreläsningar med inbjudna talare, bland annat Peggy Johnson, vice vd, Business Development, Microsoft och Jeremy Gutsche, vd, Trendhunter.com. Världsfinalen avslutas med tillkännagivandet av vem som vunnit EY Entrepreneur Of The Year 2018. Fullständigt program hittar du på ey.com/weoy.

Följ vad som händer under världsfinalen via ey.com/weoy eller @EY_EOY #WEOY

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Johan Löf från RaySearch kan utses till världens främsta entreprenör

Den 10 juni får vi veta vem som vinner EY World Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Sveriges finalist heter Johan Löf, vd för och grundare av strålbehandlingsföretaget RaySearch Laboratories AB. Han kan belönas för mjukvaran RayStation som förbättrar cancerbehandlingen för miljontals patienter.

2 min

Entreprenörer talar ut

Även i de mest utmanande tider lyckas entreprenörer växa.

2011/11/08

2 min

Claes Mellgren och Per-Olof Andersson är Sveriges främsta entreprenörer

Under torsdagskvällen avgjordes den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year. Vinnare blev Claes Mellgren och Per-Olof Andersson från AQ Group AB i Västerås.

2 min