Börja skriv din sökterm

2018/11/06

2 min

Sveriges främsta entreprenörer – nu avgörs det

Efter en omfattande urvalsprocess genomförs sex regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio företag i varje region gör upp om regiontiteln och en plats i den nationella finalen i Stockholm.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus.

Sverigevinnaren utses av en extern, oberoende jury som består av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv och entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Günther Mårder, vd Företagarna, är ny ordförande i den nationella juryn.

Den entreprenör som vinner den nationella finalen kommer att representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni 2019. Där möts entreprenörer från fler än 60 länder för att göra upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Datum för årets regionfinaler

6 november, region Norr
8 november, region Svealand
12 november, region Syd
14 november, region Stockholm
21 november, region Väst
27 november, region Öst

Läs mer om finalisterna på eoy.se

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Så blir företaget globalt – lär av andra

Det danska företaget Widex har växt från att vara ett litet familjeföretag till att ha verksamhet i 100 länder.

2010/12/29

2 min

Nytt nummer av Exceptional

I EY:s magasin Exceptional möter du entreprenörer från olika delar av världen som har en spännande historia att berätta. Oavsett hur långt de har kommit på sin entreprenörsresa står de inför samma utmaning – hur kan de stimulera tillväxten i sina företag?

2015/02/04

3 min

Entreprenörskap ger energi

Centiro Solutions började med en person i Borås. Nu är de drygt hundra medarbetare med lösningar som används i 65 länder. I slutet av januari vann företagets vd, Niklas Hedin, EY Entrepreneur Of The Years kategorpris Bästa internationella tillväxt.