Börja skriv din sökterm

2018/11/06

2 min

Sveriges främsta entreprenörer – nu avgörs det

Efter en omfattande urvalsprocess genomförs sex regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio företag i varje region gör upp om regiontiteln och en plats i den nationella finalen i Stockholm.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus.

Sverigevinnaren utses av en extern, oberoende jury som består av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv och entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Günther Mårder, vd Företagarna, är ny ordförande i den nationella juryn.

Den entreprenör som vinner den nationella finalen kommer att representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni 2019. Där möts entreprenörer från fler än 60 länder för att göra upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Datum för årets regionfinaler

6 november, region Norr
8 november, region Svealand
12 november, region Syd
14 november, region Stockholm
21 november, region Väst
27 november, region Öst

Läs mer om finalisterna på eoy.se

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Livet som entreprenör är en berg- och dalbana

Ett stort intresse för programmering och en lovande idé ledde till att han startade sitt första företag redan under studietiden. Nyligen fick Alexander Hars ta emot EY Entrepreneur Of The Years kategoripris Årets manliga stjärnskott.

Här är entreprenörernas bästa tips

Varje år uppmärksammar EY entreprenörer genom utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year. Vinnarna kommer från olika branscher, men förenas av ett brinnande engagemang för sina företag. Här delar några tidigare vinnare med sig av sina bästa tips.

Så blir företaget globalt – lär av andra

Det danska företaget Widex har växt från att vara ett litet familjeföretag till att ha verksamhet i 100 länder.

2010/12/29

2 min