Börja skriv din sökterm

2018/11/06

2 min

Sveriges främsta entreprenörer – nu avgörs det

Efter en omfattande urvalsprocess genomförs sex regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio företag i varje region gör upp om regiontiteln och en plats i den nationella finalen i Stockholm.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus.

Sverigevinnaren utses av en extern, oberoende jury som består av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv och entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Günther Mårder, vd Företagarna, är ny ordförande i den nationella juryn.

Den entreprenör som vinner den nationella finalen kommer att representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni 2019. Där möts entreprenörer från fler än 60 länder för att göra upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Datum för årets regionfinaler

6 november, region Norr
8 november, region Svealand
12 november, region Syd
14 november, region Stockholm
21 november, region Väst
27 november, region Öst

Läs mer om finalisterna på eoy.se

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Här är årets finalister till EY Entrepreneur Of The Year

Under hösten har entreprenörer runt om i Sverige tävlat om att bli sin regions främsta entreprenör. Jurygrupper i sex regioner har haft ett tufft arbete med att utse vinnare. Nu är alla regionfinaler avklarade och 24 finalister kommer att mötas i en nationell final.

Världens främsta entreprenör – snart avgörs det

Den 13–17 juni är det dags att utse världens främsta entreprenör. Claes Mellgren och PO Andersson, AQ Group, representerar Sverige i världsfinalen i Monte Carlo där deltagare från 60 länder gör upp om titeln World Entrepreneur Of The Year.

Nominera till utmärkelsen för Sveriges entreprenörer

Nu startar EY Entrepreneur Of The Year 2016. Vi behöver din hjälp för att hitta Sveriges främsta entreprenörer. Nominera kandidater senast 31 augusti