Börja skriv din sökterm

2019/01/09

3 min

Affärsplanen som beslutsstöd

Hur hittar orienterare sina kontroller i skogen? Hur gör de som bygger ett hus? Svaret är att de följer en karta eller en ritning som visar hur de ska gå till väga för att nå sina mål. Samma sak gäller för dig som ska starta ett företag. Du behöver en plan och en målsättning med ditt företag.

En affärsplan beskriver företagets verksamhet, dess framtidsplaner och möjligheter. Genom att skriva en affärsplan kan du på ett tidigt stadium undvika bakslag längre fram i ditt företagande.

Leder företaget mot gemensamma mål
En affärsplan behöver inte vara så komplicerad att skriva ned. Det finns många olika mallar på nätet. Det viktigaste är att du tar dig tid att reflektera över och konkretisera planen. Affärsplanen är tänkt att revideras och uppdateras årligen. Skapa en plan som sträcker sig 5–10 år framåt i tiden. Affärsplanen kan exempelvis innehålla:

För mer information kontakta ditt närmaste EY-kontor.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

När ska affärshändelsen senast vara bokförd?

Det finns många saker att hålla reda på när företaget upprättar sin bokföring. Ett exempel är tidpunkten för bokföring av affärshändelser. När måste företaget senast bokföra en affärshändelse? Går det att vänta till tidpunkten för momsdeklarationen?

5 min

4 tips till dig som vill exportera inom EU

Momsreglerna för handel med andra EU-länder är komplicerade. Det är lätt att göra fel. Till exempel gäller det att hålla reda på om man säljer till företag eller privatpersoner. Här är några tips om vad du bör tänka på.

2014/04/16

2 min

EY i topp när kunderna utser Årets revisionsbyrå

Nära 1 000 av landets medelstora och stora företag har för tredje året i rad utsett EY till Årets revisionsbyrå i Finansbarometern.