Börja skriv din sökterm

2019/01/09

3 min

Affärsplanen som beslutsstöd

Hur hittar orienterare sina kontroller i skogen? Hur gör de som bygger ett hus? Svaret är att de följer en karta eller en ritning som visar hur de ska gå till väga för att nå sina mål. Samma sak gäller för dig som ska starta ett företag. Du behöver en plan och en målsättning med ditt företag.

En affärsplan beskriver företagets verksamhet, dess framtidsplaner och möjligheter. Genom att skriva en affärsplan kan du på ett tidigt stadium undvika bakslag längre fram i ditt företagande.

Leder företaget mot gemensamma mål
En affärsplan behöver inte vara så komplicerad att skriva ned. Det finns många olika mallar på nätet. Det viktigaste är att du tar dig tid att reflektera över och konkretisera planen. Affärsplanen är tänkt att revideras och uppdateras årligen. Skapa en plan som sträcker sig 5–10 år framåt i tiden. Affärsplanen kan exempelvis innehålla:

För mer information kontakta ditt närmaste EY-kontor.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Lagerbolag – för vem och varför?

Innan nyår startas många nya aktiebolag. Du kan välja mellan att starta ett nytt aktiebolag på egen hand eller köpa ett färdigt lagerbolag. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

2017/11/09

5 min

Resultatbudgeten – ett hjälpmedel och en vägvisare

Är du en företagare som inte lägger en resultatbudget för kommande år, utan bara ”kör på som vanligt”? Här är tipsen för dig.

2018/09/05

3 min

Hur skapar du ett effektivt styrelse- och ledningsarbete?

Ägare, styrelse och vd jobbar alla för företagets utveckling och framtid. En tydlig rollfördelning ger bolagets verksamhet ökad struktur och fokus. Hur ska dessa grupper arbeta effektivt för att undvika dubbelarbete eller att någon uppgift glöms bort?

2018/10/31

3 min