Drivkraft

Ange ditt sökord

2019/12/12

3 min

Fem saker som hjälper din konsult att planera för framtiden istället för att titta på historia

Din redovisningskonsult vill gärna hjälpa ditt företag in i framtiden, inte fokusera på det som redan har hänt. Genom att följa några enkla tips kan du hjälpa din konsult att vara mer effektiv och proaktiv.

 1. Kom in med allt material på föreskrivet datum
  För att kunna upptäcka om något i bokföringen måste justeras eller göras annorlunda behöver din konsult se vad som har hänt – gärna så snart som möjligt.
 2. Kom in med allt material samtidigt
  Kontrollera gärna mot kontoutdrag och liknande för att se att allt material finns med. Om allt arbete kan göras samtidigt minimeras uppstartstiden och din konsult kan lägga mer tid på analys.
 3. Rådfråga din konsult innan du gör investeringar
  Det kan vara svårt att korrigera något i efterhand. Kanske har du inte tänkt på alla aspekter som påverkas av ditt beslut.
 4. Informera din konsult om dina planer för bolaget
  Din konsult vill gärna höra vilka planer du har. Det gäller inte bara investeringar, utan även tänkta satsningar eller personalförändringar. Det är lättare att ge råd angående framtiden om din konsult vet i vilken riktning du vill driva bolaget. Konsulten har tystnadsplikt och får inte sprida dina uppgifter vidare.
 5. Digitalisera verksamheten
  Om allt material finns digitalt blir det enklare att få åtkomst och din konsult kan hjälpa alla som arbetar med ditt företag. Det blir också enklare att arbeta med bokföringsmaterialet – både för er och för oss. Alla får en större överblick över siffrorna och kan med enkelhet söka efter enskilda verifikat eller trender i både intäkter och kostnader. I och med detta får konsulten bättre underlag för sin analys och kan uppdatera dig både snabbare och mer omfattande.

EY:s redovisningskonsulter vill gärna hjälpa ditt företag. Kontakta ditt närmaste EY-kontor för mer information.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

  Kontakt

  Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

   Nyhetsbrev