Börja skriv din sökterm

2020/02/12

2 min

Pär Svärdson är Sveriges främste entreprenör

Pär Svärdson, grundare av och vd för nätapoteksbutiken Apotea, vann den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year. Pär kommer därmed att representera Sverige i världsfinalen i Monaco.

Den 24:e upplagan av entreprenörsutmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i Sverige avgjordes den 30 januari i Blå hallen i Stockholms stadshus. En extern, oberoende jury under ledning av Günther Mårder, utsåg Pär Svärdson från Apotea till vinnare. Han får därmed representera Sverige i den internationella finalen som äger rum i Monaco i början av juni.

Pär Svärdson grundade e-bokhandeln Adlibris, som han senare sålde. Därefter tog han över ett bolag som 2012 blev nätapoteksbutiken Apotea. I dag är Pärs företag en av landets största nätbutiker och har bland annat utsetts till svenskarnas favoritbutik på nätet. Apotea har vuxit snabbt sedan starten. 2018 omsatte Apotea över 2 miljarder kronor och i dag är antalet anställda närmare 400.

Under galan delades även priser ut till Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott, Bästa internationella tillväxt samt hedersutmärkelserna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award.

Läs mer om årets final.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Här är årets finalister till EY Entrepreneur Of The Year

Under hösten har entreprenörer runt om i Sverige tävlat om att bli sin regions främsta entreprenör. Jurygrupper i sex regioner har haft ett tufft arbete med att utse vinnare. Nu är alla regionfinaler avklarade och 24 finalister kommer att mötas i en nationell final.

Egenskaper för framgång

Utveckla entreprenören i dig! Se möjligheter där andra ser hinder, öka din riskbenägenhet och förstärk självkänslan och du är på god väg. Detta är några av de egenskaper och förmågor som förenar de flesta framgångsrika entreprenörer.

2011/11/28

4 min

Våga vara entreprenör

En utbredd föreställning är att man föds till entreprenör, men så enkelt är det sällan. De flesta framhåller den erfarenhet de skaffat sig genom utbildning och arbete i mer traditionella företagsmiljöer som mest betydelsefull för sina framgångar.

2011/10/28

3 min