Börja skriv din sökterm

2020/02/12

2 min

Pär Svärdson är Sveriges främste entreprenör

Pär Svärdson, grundare av och vd för nätapoteksbutiken Apotea, vann den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year. Pär kommer därmed att representera Sverige i världsfinalen i Monaco.

Den 24:e upplagan av entreprenörsutmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i Sverige avgjordes den 30 januari i Blå hallen i Stockholms stadshus. En extern, oberoende jury under ledning av Günther Mårder, utsåg Pär Svärdson från Apotea till vinnare. Han får därmed representera Sverige i den internationella finalen som äger rum i Monaco i början av juni.

Pär Svärdson grundade e-bokhandeln Adlibris, som han senare sålde. Därefter tog han över ett bolag som 2012 blev nätapoteksbutiken Apotea. I dag är Pärs företag en av landets största nätbutiker och har bland annat utsetts till svenskarnas favoritbutik på nätet. Apotea har vuxit snabbt sedan starten. 2018 omsatte Apotea över 2 miljarder kronor och i dag är antalet anställda närmare 400.

Under galan delades även priser ut till Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott, Bästa internationella tillväxt samt hedersutmärkelserna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award.

Läs mer om årets final.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Ett livsverk byggt av kort

Erik Arpi har varit entreprenör och egen företagare i hela sitt liv. I början av året blev han utsedd till Sveriges främsta entreprenör i Stockholm stadshus, efter att ha vunnit den regionala finalen i Västerås.

Johan Löf är Sveriges främsta entreprenör

Johan Löf från RaySearch Laboratories AB i Stockholm utsågs till Sveriges främsta entreprenör när den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln i Stockholms stadshus.

Har du fått någon bra idé idag?

Entreprenörerna har hyllats mycket de senaste åren. Några som har stått lite utanför rampljuset, men som är minst lika viktiga är intraprenörerna.

2011/11/18

5 min