Drivkraft

Ange ditt sökord

2020/05/19

3 min

Förslag om stöd vid minskad omsättning på grund av covid-19

Regeringen har tagit fram ett förslag om omställningsstöd för att lindra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag. Omställningsstöd innebär att företag kan få stöd för fasta kostnader om företaget tappat i omsättning.

Storleken på stödet beror på hur mycket omsättningen har minskat och omfattar företagets fasta kostnader exklusive lönekostnader. Med fasta kostnader avses bland annat kostnader för hyra och leasing, räntor och försäkringar med mera.

För att ta del av stödet krävs att företaget har haft en omsättning på minst 250 000 kronor under det senaste räkenskapsåret och att omsättningen har minskat med minst 30 procent. Omsättningstappet beräknas på mars och april 2020 jämfört med samma månader 2019.

Stödet ska kunna beviljas företag och organisationer som har F-skatt och betalas ut genom Skatteverket. Stödet kommer inte betalas ut till företag med hemvist i skatteparadis. Maxbeloppet föreslås vara 150 miljoner kronor per företag. Om stödet överstiger 100 000 kronor krävs yttrande från revisor.

Regeringen kommer att lämna över förslaget i en extra ändringsbudget och målet är att det ska träda i kraft den 1 juli 2020.

Läs mer om omställningsstödet hos regeringen. Har du frågor kontakta ditt närmaste EY-kontor.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev