Drivkraft

Ange ditt sökord

2020/06/05

3 min

Tillfälligt slopad förmånsbeskattning för gåvor till anställda

För en tid sedan föreslog regeringen att förmånsbeskattningen på gåvor till anställda tillfälligt ska slopas. Nu har riksdagen antagit detta förslag. Så vad innebär den tillfälliga regeln?

Den tillfälliga regeln om slopad förmånsbeskattning innebär att arbetsgivare kan ge sina anställda gåvor till ett värde om högst 1 000 kronor per anställd (inklusive moms). Skattefriheten gäller utöver den möjlighet att lämna skattefria gåvor som redan finns, till exempel julgåvor. Det finns inget som säger att gåvan måste ges vid ett och samma tillfälle. Gåvan ska kunna ges vid flera tillfällen, men det sammanlagda värdet får alltså uppgå till högst 1 000 kronor.

Motivet bakom den tillfälliga regeln är främst att kommuner och företag har uttryckt en vilja att hjälpa till för att lindra de ekonomiska följderna av coronavirusets spridning. Regeln underlättar även för arbetsgivare som under gällande omständigheter vill uppmuntra sina anställda med en gåva.

Under vilken period gäller den tillfälliga regeln?
Den tillfälliga regeln om skattefria gåvor gäller från och med juni 2020 till och med den 31 december 2020.

För mer information kontakta ditt närmaste EY-kontor.

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev