Drivkraft

Ange ditt sökord

Framtidstro trots corona

Covid-19 har snabbat på digitaliseringen av samhälle, utbildning och näringsliv. Det menar Peter Hellgren, grundare av och vd för it-företaget Consid. Att Peter brinner för sitt företag råder inga tvivel om – men hur har han hanterat de utmaningar som följer i coronakrisens fotspår?

Peter Hellgren är byggnadsingenjören som sadlade om och startade it-konsultföretaget Consid. 2019 utsågs Peter till EY Entrepreneur Of The Year i region Öst. Covid-19 påverkar alla delar av samhället och Peters företag är inget undantag.
– Nu när kollegor inte kan ses på daglig basis krävs nya former för att bygga och utveckla kultur och gemenskap. Vi har digitala fredagsfikor, hangouts i Teams och Hemmakontorsklubben där man kan koppla upp sig och dela dagen ihop. När det gäller verksamheten ser vi en snabb förflyttning hos våra uppdragsgivare. Utveckling och förädling av e-handel har fått stort genomslag, vilket drivit på den verksamhetsgrenen hos oss extra mycket.

Stark medarbetarkultur
Med Consid har Peter skapat ett företag som bygger på entreprenörskap, engagemang och effekt. En nyckelfaktor bakom Consids snabba tillväxt är medarbetarkulturen.
– Det har känts viktigt att behålla den härliga gemenskap och kultur vi har på Consid – att få den att vara lika levande genom pandemin, trots att vi ställt in många event och många medarbetare jobbar hemifrån. Vi har arbetat hårt för att alla ska känna sig motiverade även om de bara har kontakt med kollegorna digitalt. Det har fungerat väldigt bra och jag har hört från många att man ställde om till ett nytt normalläge efter bara några veckor hemma. Människan är otroligt anpassningsbar och det har vi sett under de senaste månaderna. Det är min fulla övertygelse att covid-19 har kapat många år vad gäller accelerationstakten för digitalisering av samhälle, utbildning och näringsliv.

Hur har Consid hjälpt samhället under denna kris?
– Vi har initierat en coronaspecial av Digitala infleuncer-podden där jag träffat en rad experter för att rikta fokus mot krisens konsekvenser och olika initiativ från näringsliv, politik och akademi. Vi har även initierat ”Håll Sverige Levande” där vi bland annat har stöttat restaurangnäring och vårdpersonal på intensivvårdsavdelningar i Stockholm och Göteborg genom att dela ut 1 200 luncher. Vi erbjuder dessutom viktiga samhällsorgan gratis distanskurser för att snabbt komma upp i medvetande om och användande av digitala hjälpmedel.

Det nya normala
Framtiden post-corona kommer förmodligen att se annorlunda ut. Peter tror att de det nya normala kommer att vara mer fritt och effektivt.
– Området ”Modern Workplace” kommer att utvecklas explosionsartat, eftersom många jobbar och pluggar på distans. Det blir allt viktigare att den tekniska biten fungerar för att samhället ska kunna fungera. Fler och fler organisationer kommer att slimma sina verksamheter. ”Frihet under ansvar” är något som vi på Consid levt efter i åratal. Kanske är samhället mer redo för detta efter en period som denna. Det nya normala kommer att vara mer fritt, mer effektivt och kanske mer kreativt. Jag ser hoppfullt på framtiden!

Läs mer om EY Entrepreneur Of The Year.
Läs mer om Consid.

Peters råd till andra entreprenörer
”Man brukar säga att ’oavsett hur mycket du informerar så är behovet från organisationen större’. Detta är mer sant nu än någonsin tidigare. Med andra ord, ett rikt transparent informationsflöde internt är viktigt. I Consid har vi en ständig dialog i organisationen som skapar trygghet, enhetlighet och ett kreativt driv framåt trots omständigheterna. Jag vill också framhålla att den accelerationstakt som vi nu ser ur ett digitaliseringsperspektiv, öppnar fantastiska möjligheter att på nya sätt och med nya tjänster nå befintliga och nya målgrupper.”

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev