Drivkraft

Ange ditt sökord

”Vår produkt har ett starkt värde i dessa tider”

2019 vann entreprenörerna Niklas Ingvar och Johnny Warström kategoripriset Årets manliga stjärnskott när finalen i EY Entrepreneur Of The Year avgjordes i region Stockholm. Hur har deras företag påverkats av den pågående coronakrisen?

Niklas Ingvar (t.v. i bild) och Johnny Warström (t.h. i bild) är entreprenörerna bakom Mentimeter. Mentimeter är ett interaktivt presentationsverktyg som kan användas för att samla in feedback, göra omröstningar och brainstorma idéer. Med hjälp av verktyget kan mötesledare och föredragshållare be deltagare att rösta eller svara på frågor i realtid via sina mobiltelefoner – i klassrum, på möten, under konferenser eller i samband med andra gruppaktiviteter.

Kunder i 200 länder
Mentimeter har liksom många andra verksamheter påverkats av coronaviruset.
– När det gäller vår organisation har vi ställt om till distansarbete. Vår produktutveckling och affär sköter vi redan på distans och har så gjort under alla år, eftersom våra kunder finns i 200 länder. I dessa tider har vår produkt ett starkt värde då människor har ett ännu större behov av att få kontakt och känna sig lyssnade på. Vi växer snabbare än planerat och vår produkt har blivit ett verktyg i verktygslådan för ledare. Affärsmässigt tror vi att det kommer gå bra, men vi är inte igenom detta ännu och följer löpande utvecklingen. För att hjälpa samhället stöttar vi Förklädesfabriken som ger skyddsutrustning till äldrevården.

Startade som hobbyprojekt
Mentimeter började som ett renodlat hobbyprojekt. Dagtid arbetade Niklas och Johnny inom konsult- och telekombranschen, på kvällar och helger utvecklade de Mentimeter. Tillväxten tog fart när Ericsson blev företagets första kund och sommaren 2014 började de jobba heltid med bolaget. Den största utmaningen just nu handlar om företagets medarbetare.
– Det viktigaste är den fysiska och mentala hälsan hos våra medarbetare. Vi jobbar extremt fokuserat med att hantera detta i vår organisation. Den stora utmaningen har varit att bygga vidare på vår starka medarbetarkultur i ”remote work”-tider. Vår kultur har i stor utsträckning baserats på att mötas och umgås.

Till sist, samhället efter corona, det så kallade nya normala, hur kommer det att se ut?
– Mer digitalt mogna organisationer och mer tacksamma människor i och med att vi kan umgås utan restriktioner.

Läs mer om EY Entrepreneur Of The Year.
Läs mer om Mentimeter.

Niklas och Johnnys tips till andra entreprenörer
”Att vara snabb och iterera ligger i entreprenörens DNA och nu kommer den förmågan att vara ännu viktigare. Vi har inte sett slutet på coronakrisen och hur den kommer att utveckla sig. Att vara öppen för att testa nya saker kommer att vara avgörande för att komma ut starkare på andra sidan.”

Hur kan du utveckla ditt företag?

Ibland kan det vara svårt att se de möjligheter till utveckling och effektivisering som finns i företaget. Vi har lång erfarenhet av de utmaningar som du och ditt företag kan ställas inför – oavsett om det gäller revision, redovisning, skatt eller rådgivning.

Relaterade artiklar

Välkommen till Drivkraft

    Kontakt

    Är du intresserad av våra tjänster? Vill du göra en offertförfrågan? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Du kan även kontakta ett lokalt kontor.

      Nyhetsbrev